Fælles indsatser

En vigtig del af vores pædagogiske arbejde er det forebyggende arbejde baseret på tillid, tiltro, nærvær og gode relationer til børn/unge. Vi har derfor et specialiseret korps af opsøgende pædagogisk personale, der løbende opkvalificerer deres faglighed.

Opsøgende og forebyggende indsats

Den opsøgende og forebyggende indsats foregår lokalt over hele Roskilde Kommune året rundt i både fritids- og i KLUB UNG-regi, og korpset består af pædagogisk personale fra alle Klub Roskildes afdelinger.

I sommermånederne er der desuden ekstra fokus på steder, hvor unge fra hele kommunen samles og fester i det offentlige rum. Her samarbejder alle fem klubområder om den fælles opgaveløsning.

Tværfagligt samarbejde

Klubbernes opsøgende medarbejdere samarbejder internt med kolleger fra andre klubafdelinger og -områder. Desuden samarbejder vi med eksterne aktører så som skoler, insitutioner, SSP, politi, lokale forretningsdrivende, Spottet, Headspace og borgere i lokalsamfundene rundt om i kommunen.

Ung til ung

Ung til ung

Klubberne i Roskilde arbejder med Ung til Ung-dialog. I den forbindelse har vi uddannet et hold unge, kaldet Sexualisterne og Digitalisterne, der tager ud på skoler, efterskoler og klubber og holder oplæg om seksualitet, ungdom, prævention og sociale medier ud fra egne erfaringer.

Læs mere om Ung til ung

Anonym chatrådgivning

Anonym chatrådgivning

I samarbejde med Cyberhus, SSP, Sundhedsplejen, UngeGuiden og Sundhedscentret driver vi en anonym, lokal chat, hvor ungerådgivere sidder klar til at hjælpe dig med store og små udfordringer.

Chatten er åben hver torsdag kl. 15-18.

Besøg chatten

Skriv til brevkassen

Digitale medier og trivsel

Digitale medier og trivsel

Klubberne i Roskilde har siden 2015 arbejdet strategisk med sociale medier og den digitale del af et børne- og ungeliv. Derfor har vi et korps af uddannede social medie ambassadører tilknyttet i alle vores afdelinger, samt en række digitale guides og vejledninger tilgængelige på vores hjemmeside.

Læs mere om Digitale medier og trivsel