Studerende/praktik

Praktik i Kildegården

Klub Roskilde Vest afdeling Kildegården har til huse i det gamle kasserneområde mellem Helligkorsvej, Borgerdiget og Møllehusvej. I området har mange foreninger adresse, og Roskilde Kommune råder over en række lokaler, som klubber og foreninger kan gøre brug af til møder og andre sammenkomster. 

 

Klubben har et stort udeområde med asfaltbaner hvor der er plads til brug af mooncars, ethjuledecykler og blodspil, et grønt område med tilknyttet rollespils- og naturværksted samt adgang til kunstgræsbaner. 

Indendøre er der bl.a. et kreativt værksted, syværksted, udklædningsrum, spillerum, hyggerum, café, et multifunktionsrum og computercafé.

 

Fritidsklubben har 440 medlemmer, mens Klub Ung Café U har ca. 192 medlemmer.

 

Vi er 15 ansatte.

Praktik i Søndergården

Klub Roskilde Vest afdeling Søndergården er beliggende centralt i Svogerslev og deler matrikel med KFUM spejderne.

 

Klubben råder dels over et stort udeområde med bl.a. bålplads, multibane og legeplads og dels over indendørsfaciliteter som kreativt værksted, musikrum, café, multirum samt computer- og konsolrum.

 

Fritidsklubben har 250 medlemmer, mens Klub Ung Søndergården har ca. 60. 

 

Vi er 8 ansatte.

Arbejdsmetoder

I Klub Roskilde Vest er dialog et vigtigt arbejdsredskab, og relationsarbejdet vægtes højt.

 

Vi arbejder projektorienteret med øje for aktiviteter, kreativitet og socialt samspil.

 

Vi har fokus på meningsfulde fællesskaber og på at modvirke ensomhed blandt unge.

 

Vi arbejder med LP-modellen (læringsmiljø og pædagogisk analyse) www.LP-modellen.dk, som Roskildes klubber har udviklet for klubbens aldersgruppe i samarbejde med CVU-Nordjylland.

 

Facebook bruges som et pædagogisk redskab og er vigtigt i forhold til dialog med de unge omkring deres færden på de sociale medier.