Rollespil & Magic rum

Klub Kildegården har dyrket rollespil som udendørs aktivitet i mere end 20 år. Der er sæson for rollespil fra uge 9 til uge 41 (Minus sommerferien) I vores Magic rum tilbyder vi introduktion til Magic, Pokemon kort og anderledes brætspil.

Vi arbejder med at kende hinandens grænser, samarbejde i grupper og få hvert enkelt barn til at føle sig som en del af det større fælleskab.

Hvor og hvordan foregår det?

Vi har flyttet rollespillet fra det grønne område ved Kildegårdsparken (som mange kender som "Gollum") til Hyrdehøjskoven. Her har vi lavet nogle rigtig gode aftaler med Tjørnegårdskolen med hensyn til at bruge deres udstyr i økobasen og med Roskilde Rollespilslaug med hensyn til brug af toiletfaciliteter lige op af skoven.

Vi bruger et rollespilssystem, der er skabt af Roskilde klubbernes rollespilsnetværk. Systemet er lavet således, at de unge får så meget ud af rollespillet som muligt i forhold til den tid, vi har til rådighed.

Fordi alle klubber i Roskilde bruger det samme system, kan vi besøge hinanden på tværs af kommunen. Vi holder også 2-3 fælles årlige weekendarrangementer samt et sommerferie-arrangement i en hel uge.

I Magic rummet er der skabt en kultur, hvor det altid er i orden at spørge, hvis man ikke ved, hvad kortets effekt er. Fokus er, at man har det sjovt.

Magic rummet

Spil i Magic rummet

Vi har fokus på figurspil som HeroQuest brætspil hvor man tager på eventyr sammen. Der er mulighed for at lave dine egne eventyr, samle og male figur, som kan bruges når der skal spilles.

Klubben har også en ret stor samling af Magic the gathering, som er et engelsk sproget kortspil med uendelige sammen sætnings muligheder. Man kan spille på mange måder og niveauer.

Man kan købe og medbringe sine egne kort, eller spille med klubbens decks (kortsæt).